JPEG - 1.5 MB

Visita a l’Estació intermodal de Palma.

Publicat: 18 / mar / 2011  |  Infantil

El 9 de març els alumnes d’infantil de tres anys i els de l’aula UECP,visitàrem l’Estació intermodal de Palma i l’estació de Sóller.
L’autocar ens va deixar a les portes de l’estació de Sóller situada a escassos metres de la Plaça d’Espanya.
Allà vàrem aprendre moltes coses,hi havia dos trens,un d’ells funcionava amb electricitat i l’altre amb benzina. I vàrem veure com el cap d’estació donava permís al tren per partir.

JPEG - 402 kB
Els trens que van a Sóller són de fusta.

En aquesta estació encara funcionen les agulles,les mouen perquè el tren pugui canviar de via.

La línia ferroviària que unia Sóller amb Palma va quedar inaugurada el mateix dia que es va enfonsar el Titànic, el 16 d’abril de 1912,fa poc temps que s’ha restaurat la façana i la marquesina.

Després de acomiadar el tren de Sóller caminàrem fins la Plaça d’Espanya on està situada l’Estació intermodal de Palma per agafar el metro i viatjar fins a la UIB.

I a les vies ens vàrem trobar una sorpresa: una locomotora!!!

Aquesta locomotora ha estat restaurada aquí a Mallorca i tenia un furgó correu de fabricació anglesa que va estar operatiu a les línies de ferrocarril de Mallorca.

Després de veure la locomotora hem anat a la UIB en metro,tots ben asseguts, ho hem fet molt bé!!

Hem berenat al camp tots junts i després hem jugat una estoneta.

Després hem tornat a l’estació intermodal i com ho hem fet molt bé,ens han deixat guaitar per la finestra del maquinista,i hem vist que el tren no té volant sino palanques i botons.

I per acabar,hem pogut veure el centre de control de l’estació intermodal,aquí controlen les vies,els trens i també està el departament de seguretat que vigila que tot estigui correcte.

Ho hem passat fenomenal,hem gaudit del viatge i hem pogut aprendre moltes coses dels trens!!!.

www.aafb.es

Tags: